נועם קוריס משרד עורכי דין ומגשרים טל'-077-7060058

יום ראשון, 13 בדצמבר 2015

מאיר סגל ממשרד עו"ד נועם קוריס כותב על העלבת עובד ציבור- נפקות פלילית...

בס"ד

העלבת עובד ציבור – נפקות פלילית

מאת מאיר סגל משרד עורכי דין נועם קוריס ושות'

העלבת עובד ציבור היא עבירה על החוק, אנשים חושבים מה הבעיה, מעצבן אותם אותו פקיד שהוא עובד מדינה, הם צריכים לדעת שהעלבת עובד ציבור אינה סתם עבירה, זוהי עבירה פלילית אשר מופיעה בחוק העונשין והמחוקק קבע כי ניתן להעניש מי שהעליב עובד ציבור גם במאסר של עד 6 חודשים.

כאשר אוותר על הגבולות האם ילד aשלי יאהב אותי יותר
נכתב על ידי <a href="https://www.articles.co.il/author/47137">הודיה בכור כאשר ילדך נולד לאוויר הוא בדק את תגובתך כלפי התנהגותו. הוא בכה – הבאת לו לאכול, בכה עוד פעם – החלפת לו טיטול. כשהוא ניסה ללכת ונפל – הסתכל עליך. אם הוא ראה חיוך ועידוד הוא קיבל 'אישור' ממך לקום ולנסות עוד פעם, אם הוא ראה שאת עצובה הוא קיבל 'אישור' ממך להיות עצוב. התגובה של תינוקך הייתה בהתאם לתגובתך ולא כתגובה עצמאית.
בעצם מתחילת חייו הוא למד לקלוט ולהבין את המסרים שלך – את 'האישורים' שלך. הוא למד וקלט די מהר שהוא יכול להשתמש בהם לטובתו. כך אם הוא בוכה כשיש לו בטיטול – אז אחרי ההחלפה הוא 'מאשר'  לך שאת אימא טובה כי אז הוא רגוע ומחייך. ואם הוא בוכה בלי שום סיבה – את דואגת לו ואת כבר לא יודעת מה הוא רוצה – ואת מחזיקה אותו, אחר כך מניקה, אחר כך מנסה להשכיב במיטה – כשכל זה מלווה ברגש שלילי כלשהו – סימן שאת מחפשת דרך כלשהי שבה ילדך ייתן לך 'אישור' שאת אימא טובה ויירגע. לא משנה בן כמה ילדך אם תגובתך כלפיו מבוססת על רגש – זה בדרך כלל סימן לתלות רגשית.
אולי זה נשמע לך הזוי או מופרך אך אני מזמינה אותך לבדוק את זה. את יכולה לגלות תלות רגשית במקום שקשה לך להציב גבול ברור. תחשבי על מקרה ספציפי שקרה לך ותעני לי על שאלות 'מה קרה שגרם לך לוותר על הגבול שהצבת?", "מה יקרה אם תעמדי על שלך עד הסוף?", "כשאת מוותרת על הגבול שאת רוצה להציב – איזה צורך זה ממלא לך?". בין הצרכים הנפוצים מופיע "צורך לקבל אישור" ו"צורך לקבל אהבה".
הפלא בזה שאת תוכלי להגיב כלפי התנהגות ילדך בצורה בריאה ונכונה (באותה צורה שאת רוצה ולא איך שזה קורה לך בלי לחשוב) כאשר תשחררי את המקום של התלות הרגשית.
דוגמה א' – ילד מתעורר כמה פעמים במשך לילה ובוכה (הרופא אמר שהילד בריא לגמרי) בפועל האימא רוצה להמשיך לישון אך ייסורי המצפון לא מאפשרים לה זאת. אז היא קמה פעם אחר פעם. היא קמה כי כך היא מרגישה אימא טובה. היא אפילו לא יכולה לדמיין שהיא תעמוד על שלה עד הסוף כי מבחינתה אימא חייבת להקריב את עצמה. (כאן נשאלות השאלות  - מי אמר שאימא צריכה להקריב את עצמה, מי אמר שלטפל בילד ביום – זו לא הקרבה).
דוגמה ב' – ילד שאומר לאימו שהוא רוצה לשחק במשחק מחשב מסוים כמו חבר כיתתו. האימא רוצה להגיד 'לא' אך היא אומרת 'כן'. כך היא 'מוותרת' לו וזאת הדרך שלה להרגיש אהבה. אימא כזאת בטוחה שאם היא תעמוד על שלה עד הסוף – הילד שלה פשוט לא יאהב אותה. (במקרה כזה אפשר להסביר שאהבה היא תחושה פנימית עמוקה שצריך להרגיש כל הזמן בלי תלות בדברים חיצוניים).
בשתי הדוגמאות שהבאתי כאן בסופו של דבר האימא תהיה מתוסכלת, מיואשת ולא מרוצה מעצמה. אני בטוחה שתחושות קשות אלו ישפיעו גם על הילד ולכן אולי הוויתור היה לטובתו בטווח המיידי אך לטווח הארוך הוויתור הזה לא יביא תועלת ואולי אף נזק.
הילד שלך רוצה לגדול. חלק בלתי נפרד מהגדילה שלו היא בגרות רגשית. ברגע שאת בתור אימא תנתקי את התלות הרגשית , את תאפשרי לשניכם לגדול ולקבל החלטות נבונות שיתמכו במטרות שלכם בחיים.

הודיה בכור, NLP PRACTITIONER, מנחה נשים וילדים עי גילוי ושחרור של חסמים רגשיים דרך הלא מודע, מנכלית עסק איך לגדל ילדים באווירה רגועה.


מקור המאמר:<a href='http://www.articles.co.il/article.php?id=175510'> articles.co.il</a>
 
האמור אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי
אודות משרד עו"ד נועם קוריס ושות'
·          
מאמרים פרי עטם של צוות משרד עו"ד נועם קוריס
מאמרם מאת עו"ד נועם קוריס
מאמרים מאת עו"ד 
נועם אברהם
מאמרים מאת עו"ד 
נועה מאיר

עו"ד על משרד עו"ד נועם קוריס ושות:

נועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריסנועם קוריס
·                     עו"ד נועם קוריס בפייסבוק
·                     עו"ד נועם קוריס ביוטיוב
·                     עו"ד נועם קוריס בטוויטר
·                     עו"ד נועם קוריס בגוגל פלוס
·                     עו"ד נועם קוריס, קבוצת עורכי דין בפייסבוק
·                     עו"ד נועם קוריס ב pinterest.com
·          





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה